Masseren is geweldig!

 Als ik merk dat iemand helemaal ontspannen wordt of pijn punten verdwijnen, dan is dat niet alleen een cadeau voor diegene maar ook voor mij. Zelf laat ik mij ook regelmatig masseren omdat het gewoon heel gezond is voor je lichaam en geest. Er komt oxytocine vrij en daar worden we gelukkig van en onze hersenen gaan beter functioneren. Zelfs als je ADHD hebt is het mogelijk om je te ontspannen, iedereen heeft een "uitknop", daarnaast helpt het afvalstoffen afvoeren.

Wil je graag een standaard ontspanningsmassage dan zal je ergens anders heen moeten. Hier kom je als je echt terug wilt komen in je lijf.

 Vaak combineer ik meerdere technieken in een massage. Wellicht heb je een specifieke klacht en weet je niet waar je heen moet of wat je moet kiezen. Geen probleem. Als je voor een uur komt krijg je eerst een heerlijk warm voeten bad, zodat je lichaam al ontspannen wordt en dan kunnen we overleggen wat het beste bij jou past. 

 • Zwangerschapsmassage      
 • Babymassage
 • Kindermassage
 • Fibromyalgiemassage
 • Hoofdpijnmassage
 • Klankschaalmassage 
 • Thaise voetreflexmassage

 

 • Intuïtieve ontspanningsmassage
 • Rug/nek massage
 • Bindweefselmassage 
 • Cupping
 • Reikimassage (initiatie Reiki 1,2,3 mogelijk)
 • LomiLomi (alleen voor vrouwen)
 • Triggerpoint Reset Methode (onderdeel van coaching)

Zwangerschapsmassage

Wat fijn dat je zwanger bent! Kom heerlijk ontspannen met zachte olie gemengd met etherische geuren, rustige muziek en een zachte deken over je lichaam. 

Natuurlijk ben je blij maar dat wil niet zeggen dat alles rozengeur en maneschijn is. Veel vrouwen ervaren vaak een diversiteit aan klachten. Misselijkheid, pijn in de rug, nek, bekken, hoofdpijn, zuur en onrustige benen. Door slecht slapen en/of zorgen raak je ook nog vermoeid en dat slaat dan weer op je lichaam. Zorg goed voor jezelf en je zorgt meteen goed voor je baby! Omdat deze periode in je leven extra belangrijk is heb ik speciaal voor jou een strippenkaart. Je betaalt voor 3 keer maar je mag 4 keer komen genieten. Dat is maar liefst 25% korting. Heb je een keizersnede gehad dan kan een bindweefsel- en/of cupping massage helpen tegen verklevingen van het litteken en de rest van de massage is heerlijk ontspannend. 

ONTZWANGEREN - Hier wordt weinig over gepraat maar in diverse culturen zijn er rituelen om weer terug in je lichaam te zakken. Kom net als voor je zwangerschap heerlijk genieten en leer je lichaam opnieuw kennen. 

Babymassage

Leer zelf je baby masseren zodat je nog meer in contact bent. 

Je baby kan je nog niet met woorden vertellen wat het nodig heeft maar gelukkig weten we wat de basis is, Liefde, eten en slapen. Door de aanraking komt oxytocine vrij, het knuffelhormoon. Vertrouwen, genegenheid en zelfliefde groeit.

Hoe vaker je je baby masseert de gemakkelijker ze zich zal overgeven aan de ontspanning. 

In 4 lessen leer ik jou alle zachte kneepjes en strijkingen met arganolie, zachte muziek, weelde voor je baby. babywelness

Kindermassage

Kinderen zijn zo heerlijk puur en open. Maar ze moeten tegenwoordig zoveel en dat levert stress op. Sommigen worden hierdoor boos en opstandig. Even een half uur niets, Ik voel die kleine schoudertjes dan ontspannen. Kinderen zijn ook heel erg dankbaar. Masseren en klankschalen zijn ook geweldig voor kinderen (en volwassenen) met ADHD/ADD e.d.. Door de rust leren ze focussen wat ze ook weer helpt om meer in contact met zichzelf te komen. betere focus helpt ook op school. 

Gun je kind rust in het hoofd en haal het uit de negatieve spiraal waarin we zo snel met z'n allen belanden. 

Fibrobyalgiemassage

Dit is een zachte vorm van masseren die heel specifiek gericht is om de pijnklachten te verminderen.

Fibromyalgie is een vorm van reuma die niet de gewrichten treft, maar de spieren en het bindweefsel. De pijn is niet elke dag hetzelfde en gaat gepaard met stijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen vanwege de pijn. Wat belangrijk is, is dat het lichaam soepel blijft en men niet stil gaat zitten en verkrampt vanwege de pijn. Masseren is daarom een prachtig middel om de pijn te verlichten. Rust in het hoofd is ook heel erg belangrijk om de klachten te laten verminderen want stress verergert de klachten. Veel mensen hebben in hun leven van alles meegemaakt en niet echt verwerkt. Dan blijft de onrust in het lichaam zitten. Dus het oplossen, een plek geven van gebeurtenissen helpt ook.

Hoofdpijnmassage

4% van de Nederlanders heeft elke dag hoofdpijn en 10 % heeft de helft van de tijd hoofdpijn!! Van lichte hoofdpijn tot migraine. Je hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben. Ontstaan na een trauma, hormonaal, voeding en de grootste boosdoener: STRESS!!Een speciale massage geeft verlichting en veel gevallen verdwijnt de hoofdpijn bijna helemaal. Zorg goed voor jezelf en kom langs, hoe fijn zou het zijn als je geen hoofdpijn meer zou hebben. 

Klankschaalmassage

Een klankschaal massage brengt diepe ontspanning en versterkt het zelf genezend vermogen van het lichaam. De klankschalen brengen trillingen voort die ons lichaam harmoniseren want we bestaan voor ongeveer 70 % uit water.. Zo komen spanningen / blokkades los en kan het lichaam weer herstellen. Een klankschaal massage kan een prima ondersteuning zijn naast andere behandelingen. Bij een klankschaal massage ga je gekleed liggen en krijg je een zachte deken over je heen. De klankschaal wordt op het lichaam gezet en aangeslagen in een rustig ritme. ver volgens beweeg ik de klankschaal dan langzaam over het lichaam heen. Door de toon en de trillingen word je volledig ontspannen. 

Laat je verrassen door de rust van de trillingen

Thaise voetreflexmassage

In Thailand weten ze het al heel erg lang: masseren en yoga is goed voor lichaam en geest. In je voeten (en handen) zitten "sensoren" die overeenkomen met je organen en lichaamsdelen. Doordat ik de voeten en kuiten masseer en op diverse punten druk uitoefen, o.a. met een stokje, zet ik het hele lichaam weer in beweging. De behandeling is soms gevoelig maar achteraf voel je de ontspanning door je benen en soms zelfs door je hele lichaam stromen.

Geniet van iets dat al duizenden jaren bestaat.

Intuïtieve ontspanningsmassage

Door de vele cursussen die ik gedaan heb en de jarenlange ervaring combineer ik diverse technieken daar waar nodig. Het belangrijkste is ontspanning brengen in het lichaam. Soms is het nodig om eerst wat pijnlijke triggerpoints uit te schakelen alvorens ik begin met masseren. Nooit zo krachtig als bij een sportmassage maar zeker ook wel met druk. Ik knijp nooit in de spieren of druk er helemaal doorheen. Dit is niet nodig. Het lichaam is al verkrampt het mag juist verzachten.  Als ik klaar ben wil je eigenlijk alleen maar blijven liggen en gaan slapen. Pure ontspanning. Met fijne olie waar etherische geuren aan zijn toegevoegd.

rug/nek massage

Hier hoef ik denk ik niet zoveel over te zeggen. Als t we slecht slapen en / of stress ervaren gaat het bij velen in de nek vastzitten (hierdoor ook vaak hoofdpijn) of onder in de rug. En dat is helemaal niet nodig. Het vervelende is zelfs dat als je er te lang mee blijft doorlopen je ook nog andere klachten gaat krijgen. 

Wacht niet langer en kom voor een half uur langs. Als het diepgewortelde plekken zijn dan gaat het ook over diepe emoties. Misschien is het dan slim om ook nog verder te kijken of een coachingstraject wat voor je is i.c.m. triggerpoint reset technieken om zo van al je klachten af te komen en rust in je hoofd te krijgen. 

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage onderga je niet omdat het zo prettig is maar om je lichaam weer te laten stromen.  Opgehoopte afvalstoffen door sport of negatieve gedachten kunnen de werking van het lichaam verminderen en zelfs pijnklachten veroorzaken. Vooral in de onderrug zetten mensen veel vast dus dat is het beginpunt. daar waar het lichaam vast zit, verkleefd is, ga ik het losmaken. En dit is vaak best pijnlijk. Maar de bewegingsvrijheid die je daarnaar voelt is super fijn. Na een operatie kan je hiermee verklevingen  verminderen  of zelfs voorkomen. 

Cupping

Bij cupping plaats ik silicone cups met vacuüm op het lichaam en beweeg deze zachtjes heen en weer waardoor je lichaam weer gaat stromen op een zachte manier. Indien de cups met meer vacuüm op het lichaam worden geplaatst ontstaat er een intensere reactie.  Er kunnen rode / blauwe plekken ontstaan doordat bloed naar de oppervlakte wordt getrokken. Top sporters doen dit vlak voor een wedstrijd om beter te kunnen presteren en achteraf om de afvalstoffen af te voeren. Voor het afvoeren van afvalstoffen worden de cups heen en weer geschoven dit wordt niet als prettig ervaren maar is erg effectief.  Deze vorm van massage kan iemand helpen bij afvallen daar waar het vet erg vast zit. 

Reiki

Alles is energie. Hoe bewuster je bent, de meer je zal voelen en ervaren. Bij Reiki wordt er heel gericht met de energie gewerkt. Van oorsprong wordt dit gedaan met de handen boven het lichaam. Mijn manier is om het te laten stromen tijdens een massage zodat je lichaam de ontspanning van een zachte massage ervaart en er tegelijkertijd energie stroomt. Met de energie kan worden mensen ondersteunt bij het oplossen van innerlijke blokkades. 

Wil jezelf ook graag leren om met Reiki te werken dan kan dat.  Ik geef dit in persoonlijke trajecten. 

LomiLomi

Waan je in Hawaï, door de warmte en de muziek. 

Bij deze massage wordt het hele vrouwenlichaam van top tot teen ritmisch gemasseerd met meer olie dan normaal. Bij deze massage kom je echt helemaal tot rust. 1.5 uur lang word je aangeraakt door klanken, geuren en mijn handen.  

 

Triggerpoint Reset Methode

Triggerpoint Reset Methode, dat klinkt heel ingewikkeld maar dat is het niet. 

Blokkades in het lichaam kan je verhelpen door verschillende vormen van therapie en massages. Echter is er ook een techniek waarbij je als het ware alleen maar schuifjes op het lichaam verzet. Soms is het even zoeken en zitten ze soms op hele andere plekken dan waar je pijn ervaart. De plekken verdwijnen vaak als sneeuw voor de zon. Echter.... als je zelf niets aan je gedachten verandert zal het weer terugkomen. Deze techniek is dan ook een onderdeel van het coaching traject.